Consiliul Judeţean a premiat sportivii de la cele mai importante cluburi din Sălaj

Iniţiativa avută în acest an de Consiliului Judeţean Sălaj, de a premia performanţa sportivă, a fost considerată de toţi sportivii una salutară. Dacă „Gala Sportului Sălăjean” s-a transformat în acest an într-o simplă premiere, evenimentul desfăşurat vineri seara, la Sala Sporturilor din Zalău, în cadrul turneului amical de handbal, a fost primit cu mult fast de publicul prezent într-un număr destul de mare. Sub egida „Pasiunea pentru performanţă”, Consiliul Judeţean Sălaj a acordat în acest an câte un premiu în valoare de 1.000 de lei sportivilor de la cele mai importante cluburi din Sălaj şi celui mai bun antrenor. Nominalizările au fost făcute de către conducerile şi antrenorii cluburilor, împreună cu reprezentanţii presei scrise locale. „Am dorit să lăsăm libertatea fiecărui club dintre cele care apreciem noi că sunt reprezentative la nivelul judeţului să-şi desemenze cel mai bun sportiv. Cred că este o modalitate mai corectă decât altele care sunt făcute după criterii care mie nu îmi sunt foarte clare. Cluburile sunt cele mai îndreptăţite să facă aceste aprecieri, iar nouă ne-a rămas iniţiativa şi contribuţia materială. Au fost premii care nu cred că sunt deloc simbolice şi care răsplătesc munca de un an de zile a fiecărui sportiv. Ne putem gândi la o astfel de premiere, probabil puţin schimbată, şi în anii următori. Vom lansa de la începutul anului câteva criterii, în aşa fel încât acest slogan sub care încercăm să promovăm sportul – Pasiunea pentru performanţă – să fie un deziderat pentru toţi care fac sport de performanţă şi reprezintă Sălajul prin rezultatele obţinute”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Au fost premiaţi nouă sportivi: Ana Maria Şomoi (HC Zalău), Peter Nagy (CS Remat Zalău), Cristian Pop (CS Phoenix Şimleu Silvaniei), Călin Marincaş (CS Terra Kid Zalău), Sergiu Druhora (CS Vidalis Zalău), Andrada Vincze (CSM Zalău), Gal Tamaş (CSS Zalău), Vlad Lung (FC Zalău), Alexandru Neagotă (CS Viitorul Zalău).
Considerat antrenorul anului în Sălaj, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, este de părere că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj ar trebui să întocmească un clasament al celor mai buni sportivi după alte criterii decât cele folosite până acum. „Este o premiere a sportivilor care au adus rezultate bune pentru Sălaj. Este o acţiunea lăudabilă şi sper ca ea să se permanentizeze, deoarece, din punctul meu de vedere, cei de la DJST Sălaj fac un clasament după nişte reguli foarte rigide, care nu au nimic a face cu impactul sportului şi cu performanţa. Mi se pare normal ca de la o echipă campioană să premiezi un sportiv, la fel cum este normal să premiezi şi de la o echipă care participă în cupele europene. Nu multe judeţe se pot mândri cu două astfel de echipe cum sunt Remat Zalău şi HC Zalău. De exemplu, la Vâlcea, pe primele două locuri în clasament au fost nominalizate două handbaliste care nici măcar nu sunt românce. Şi în alte judeţe, DJST-urile includ sportivi de la sporturile de echipă, iar la noi clasamentul se face după altfel de criterii. Într-adevăr, sunt nişte criterii stabilite de ANST, dar pot avea şi DJST-urile nişte principii după care să-şi promoveze performanţa din judeţul pe care-l reprezintă”.
Premierea sportivilor şi a antrenorului Gheorghe Tadici a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc şi vicepreşedintele Csoka Tiberiu.

2 Thoughts to “Consiliul Judeţean a premiat sportivii de la cele mai importante cluburi din Sălaj”

  1. eu,,,

    Gunoiul de Marc il premiaza pe gunoiul de Tadici….Nu v-ati saturat sa spalati banii publici inpreuna, in timp ce alti sportivi talentati nu primesc un leu de sprijin din partea Consiliului Judetean??Rusineeee!!!!!

  2. Anonim

    Stimate D-le M.Morar, ar fi fost de bonton sa mentionati – macar dvs- presa – si pe cei a caror munca s-a concretizat in performanta sportivilor premiati ! Asta deoarece pentru tibi marc exista doar tadici ! Probabil ca este modalitatea de „plata” facuta ca urmare a „seviciilor” prestate de tadici pe vremea cand tov. t marc avea alte insarcinari – adica securiste !

Leave a Comment